tiistai 18. lokakuuta 2011

Päivä 8 - 24 tuntia

Kohti terveempää arkea

Tätä kirjoittamaan alkaessani on vierähtänyt ensimmäiset 24 tuntia edellisestä "analogisesta" savukkeestani. Siemailen rauhallisia, viipyviä vetoja pillin muotoisesta drip tipistä, jonka perässä olevassa kartomisaattorissa höyrystyy mielyttävän rätinän saattelemana FreedomSmokeUSA:n Gummy Bear e-neste 18mg nikotiinivahvuudella. Kaapin perälle viskattua Camel-savukkeaskia ei ole lainkaan ikävä, ainakaan vielä.

Tupakoinnin korvaaminen höyryttelyllä tuntuu ajoittain ehkä hieman liiankin mukavalta. On erilaisia makuja ja laitteita kokeiltavana, jonka ohessa voi selailla lukuisten e-savukekauppojen verkkosivuilta jo uusia hankintoja. Tämä kaikki onnistuu oman kodin valossa ja lämmössä, syysiltojen yhä pimentyessä ja kylmetessä. Minulle alkaa jo kehittyä höyryttelystä pienimuotoinen harrastus, johon osana kuuluu e-savukekäyttäjän identiteetti ja ylpeys. Samantyyppistä asennetta olen havaitsevinani myös ahkerassa käytössä olleella e-savuke.com:n foorumilla, jossa muidenkin höyryttelystä innostuneiden liput liehuvat korkealla.

Tällainen asennoituminen tuntuu varsin luontevalta. Selkeä valtaosa e-savukkeen käyttäjistä, itseni mukaan lukien, on entisiä tupakoitsijoita, joille ei purukumeista ja laastareista ole avuksi. Tupakoitsija vetää joka imulla keuhkoihinsa noin neljäätuhatta erilaista kemikaalia, joista ainakin viisikymmentä aiheuttaa todistetusti syöpää. Näitä kemikaaleja ei e-savukekäyttäjä sisäänsä saa, joten suhteellisen pienellä tapamuutoksella jokainen entinen savuttaja saa ties miten monia laadukkaita elinvuosia lisää. Höyryttelijä ei myöskään päästä ympäristöönsä tätä myrkkyä, jota jotkut ihmiset eivät tykkää haistella, tai saada passiivisesti sisäänsä. Tarkoitukseni ei ole nyt olla tekopyhä ja syyllistää tupakoitsijoita, vielä eilen iltapäivällä minunkin suupielessäni kärysi analoginen, mutta koen tarpeelliseksi päästää ilmoille faktan tai pari, erityisesti viimeaikaisten keltaisen lehdistön artikkeleiden jälkeen.


Mutkainen tie(?)

Taas muutama pitkä imu Gummy Bearia. Aijai, hyvää on. Kaikki ei kuitenkaan lähtenyt niin simppelisti rullaamaan, mitä olisi toivonut. Tilatut nesteet tipahtivat postilaatikkoon jo ennen viikonloppua ja tavalliset savukkeet alkoivat maistua päivä päivältä kamalammalta höyryttelylaitteistoa odotellessa. Syy lieni pääasiassa psykologinen, lopetuspäätös analogisten suhteen kun oli jo tehty ja e-nesteet kuumottelivat työpöydällä. Maanantaina Itella kiikutti kirjeen Vantaan tullilta. Arvolisäverot Kiinasta tilatuista tavaroista pitäisi maksaa, ennen kuin paketti lähtee Vantaalta minnekään. Pelkäsin tullin hautovan pakettia päiväkaupalla, joten ALV:t nopeasti maksuun ja tuskanhuutoja foorumille, olisiko kenelläkään myydä ylimääräistä akkua ja muutamaa kartomisaattoria heti tarvitsevalle?

Kahdenkymmenen minuutin päästä oli jo ensimmäinen laupias samarialainen vastaamassa kutsuun. Sen kuin tulen hakemaan laitteet toiselta puolelta Tamperetta ja otan hänelle seuraavan tavaratilaukseni yhteydessä uuden akun, niin asia on sillä selvä. Tuntemattomien ihmisten avuliaisuus ja solidaarisuus hämmästytti, mutta ei siinä kummempia, kuin puhelimessa kuviot selviksi, auto alle ja matkaan. Toista tuntia vierähtikin mukavasti höyryttelyn lomassa aiheesta keskustellen, youtube-videoita ihmetellen ja kartomisaattorin täyttämistä opiskellen. Missä mutka, siellä oikotie, kiitos.


Positiivisten yllätysten jatkumo

Tänään ovikello soi hieman ennen kahdeksaa aamulla ja sain Kiinapaketin hellään huomaani. Yllättävän nopeaa toimintaa, sanoisin. Veitsi kauniiseen käteen ja apinan raivolla pahviloota auki. Pienen häslingin jälkeen sain tankit toimimaan, mutta kartomisaattoriin edellisen illan tutustuttuani paluuta ei enää ollut, niitä oli saatava lisää! Muutaman e-savukekaupan sivut auki ja ostoslistalle avuliaan foorumilaisen akku, parikymmentä kartomisaattoria, reippaasti uusia, sopivan vahvuisia e-nesteitä, drip tippejä, yms tilpehööriä. Toistasataa euroa sai taas komeasti menemään. Samalla seurailen sincemylastcigarette.com:n laskuria vakaasti uskoen, että kyllä nämä itsensä vielä takaisin maksavat. Terveyttä ei sitäpaitsi voi mitata rahassa.

Tänään höyryttely maistuu jo huomattavasti paremmin, kuin eilen. Alkuun koin hieman ristiriitaisia tuntemuksia makujen suhteen, mutta makuaistini alkaa selvästi pikkuhiljaa sopeutumaan mitä mielikuvituksellisimmin maustettuihin propyleeniglykolihöyryihin. 24mg nesteet tuntuvat olevan normaaliin arkikäyttöön itselleni hieman liian vahvoja, mutta kyllä niillekin käyttöä löytyy, kun aamuisin on nikotiinin tarve kovimmillaan. Tästä siis eteenpäin pääasiassa 16mg-18mg vahvuuksilla.

Jälleen venähti teksti hieman pitkäksi, mutta minkäs teet, kun asiaa on. Tällainen yksi kirjoitussessio viikkoa kohti tuntuu ainakin toistaiseksi sopivalta tahdilta, toivottavasti myös alkuihmettelyiden jälkeen kirjoitettavaa riittää. Nyt jään odottamaan uusia makuja ja kartomisaattoreita, palataan taas silloin asiaan.


- Höyryttelijä

1 kommentti:

  1. With the vape kits, you can get more fun in your vape life. If you’re looking to switch from a traditional cigarette, the smok t priv 3 can change the transition process. With hundreds of uwell nunchaku kit at varying strengths to choose from.

    VastaaPoista